събота, 1 юни 2024 г.

Всичко ще избухне!

За Деня на детето градската градина е пълна с атракции за децата. Истински финансов капан за родители! След внимателно планиране решавам, че най-безболезнено ще е да заведа хуните на БиблиоПощата, където колегите са подготвили всякакви забавления за без пари.

Намирам някак място за паркиране, което в Калето точно днес си е нищо по-малко от чудо, и се замотаваме из масички, павильончета, въртележки и т.н.

Престолонаследник №2, както винаги, е сдържан и сериозен. И малко недоволен, че му губим времето с глупости като разходки сред хора. Всеки знае, че хората са голяма досада, а някои даже се опитват да говорят с теб! Държи ме под око – сакън, да не избягам! – и от време на време тактично подпитва колко точно минути смятам да се мотаем тук. Той си иска вкъщи и това е.

Престолонаследник №1 е от друго тесто. На него му дай да е социален!

- Виж! Свирка-пиле! Искам!!!... Я, какви красиви картини! Искам!!! Ето тази!!!... Сок!... Хот-дог!... Сладолед!... Царевица!... Дъвки!...

Но нищо не може да се сравни с фигурките от 3D-принтера, с които колегите рекламират възможностите и предстоящия летен детски клуб по 3D-принтиране. Сред тях има ключодържатели, моливници, дракон, дворец, и черешката на тортата – цял човешки скелет, сглобен от различни части. Естествено, че това си е върхът!

- Колко струва Боб? - веднага се осведомява Престолонаследник №1 с намерения да не се прибира без него.

Той така нарича човешките скелети – Боб. Просто и ясно!

- Не се продава, Коко – информира го колежката, с което почти му съсипва деня или поне следващите три минути от живота. - Но ако се запишеш в клуба за лятото, може да се научиш как сам да си направиш някой такъв!

- Су-у-упер! Мамо, МАМО! Вече имам план! Ще се запиша на курса, ще се науча да работя с 3D-принтера и ще си направя един цял Боб колкото мен.

Саши кротко си пийва кока-кола от кенче до мен. Чува плана на Коко, но въобще не е впечатлен. Вместо това като един малък Сивиръс Снейп промърморва с каменно изражение:

- Значи всичко ще избухне!...

Кой казва, че децата нямали правилна преценка за хората?... 







Няма коментари:

Публикуване на коментар