вторник, 24 октомври 2023 г.

Промоция!!!

 


Линк!!!

Будителите никога няма да омръзнат, защото те не са просто имена от учебниците и всъщност да са в учебниците е било последното, което са искали. Никой от тях не си е представял, че един ден цели поколения ще се потят над делата и творбите му и ще проклинат от душа и сърце въпроса-кошмар за всеки ученик "Какво е искал да каже авторът?". Той Вазов не успява да се справи със същия тоя въпрос по отношение на собствения си роман "Под игото", та ние ли?!...

Напротив! Те са забавни, тъжни, скандални, срамежливи, порочни, добродетелни, страстни, студени, но всички до един - будители. От онази особена порода хора, родени с по-особен цвят искрица, с по-неспокоен и бодлив дух, с повече непримиримост от обичайната доза. Родени да носят промяна, да я търсят и налагат там, където тя е най-необходима. И да будят! Да будят умове и сърца, да показват нови посоки, да увличат, да заклеймяват и да бъдат заклеймявани, да скандализират и вдъхновяват, да пишат история. Да рушат граници и империи.

Наближава 1 ноември - Денят на народните будители. Ако искате да видите човешката страна на будителите, за да се уверите, че май не е толкова трудно, може би "И будителите били хора" и "И будителките били жени" ще ви дадат отговори. Или просто ще ви накарат да се усмихнете, което е много повече, отколкото си мислите. Борбата за усмивките е точно толкова благородна и трудна, колкото борбата за умовете и сърцата. Всъщност е едно и също. Както казваше великият Георги Парцалев, „Смехът е сериозно нещо. Не можем да караме хората да се смеят на глупости”.

В момента двете в комплект струват 20 лева

Могат да се закупят и поотделно съответно за 12 и 14 лева.

Няма коментари:

Публикуване на коментар