неделя, 31 октомври 2021 г.

Нас не ни е страх да се забавляваме!

А пък ние не се страхуваме да се забавляваме на Хелоуин, защото нямаме съмнение в ценностите си и любовта си към България. Страхуват се само несигурните! Мразят само слабите по ум и душа, непознаващите и уплашените. Светът е шарен и ние сме част от него. И същият този свят пет пари не дава дали го отричаме или приемаме – има го и ще го има. И ще е все така дразнещо шарен, разнообразен и приказен. Светът няма проблем да ни приема. Няма да се промени заради нас, но ние можем да се променяме, за да ни е по-уютно в него. Защото той може без нас. А ние дали можем без него? Ама наистина?!...

Не, милички. Патриотизмът е много повече от „аз няма да празнувам Хелоуин, щото е американски”. Патриотизмът е много повече от „не щем бежанци / гейове / черни / жълти / будисти / кришнари” и прочее „не щем”. Патриотизмът няма нищо общо с омразата, нетолерантността и кухия национализъм тип „Светът е тръгнал от българите, ние сме алфа и омега, искаме си обратно галактиката!”. Ако имате нужда да мразите, за да се чувствате патриоти, значи имате проблем и той не е в света, а във вас. Левски и Раковски, дето ги развявате като бойни знамена, са били велики, защото са обичали повече от всичко, а не защото са мразели.

И една шокираща информация: американците сложиха мартеници още преди няколко години! Щото не са патриоти колкото българина сигурно.

Та ние си се забавляваме на Хелоуин и това съвсем няма да ни е спънка утре да си поговорим и за будителите вкъщи с децата.

P. S. : Лакомствата ни са с коледен дизайн, но така е като чакаш последния момент за пазаруване. Всъщност има ли значение?... 






Няма коментари:

Публикуване на коментар