четвъртък, 4 юли 2019 г.

IQ-тест за бъдещи родители

Резултат с изображение за stupid parents
В светлината на последните събития, при които „баща” хвърли сина си от мост, едномесечно бебе умря от пневмония, защото „майка” му не му купила лекарства, малко по-преди друг един „баща” уби дъщеричката си и майка ѝ… и още, и още…
Та след мой коментар под един пост във Facebook ми дойде една идея, която отдавна назрява като очевАдна необходимост. Ясно е като бял ден, че някои хора просто НЕ СТАВАТ за родители и е пълна безотговорност да им бъдат поверявани деца в ръцете. От друга страна обаче тези същите претендират, че било тяхно право да раждат и отглеждат деца.
За раждането не знам. И амебите имат размножителни функции, така че не е кой знае какво право – въпрос на биология си е. Виж, отглеждането обаче е друга работа. За там си се иска нещо много повече от хормони и нагон. Иска си се и акъл. При това – оказва се – доста акъл.
Та съвсем естествено стигнах до извода, че няма да е никак зле да се въведе един елементарен тест за интелигентност за желаещи да бъдат родители, за да ограничим до минимум занапред случаи като гореизброените.
И веднага давам примерен списък с въпроси. Отговорите предполагат да са само „да” или „не”, евентуално „не знам с опция да се консултирам със специалист, който обаче НЕ Е баба Айше, баячката”.
1.                  Вярвате ли, че ваксините причиняват аутизъм, синдром на Даун и прочее заболявания?
2.                  Когато детето Ви има здравословен проблем, с кого трябва да се консултирате първо? Личният лекар? Педиатър? Facebook? BG-mama?
3.                  Вярвате ли в кемтрейлс, световен заговор на фармацевтичните компании, Сорос, илюминати, норвежки лесбо-гей-баби Яги и дядо Коледовци и т.н.?
4.                  Вярвате ли, че на Норвегия ѝ е притрябвало баш пък Вашето отроче? Всъщност вярвате ли че на когото и да било освен на Вас е притрябвало въпросното?
5.                  Вярвате ли, че с пресована детелина и подобни хомеопатични похвати можете да преборите пневмония и други животозастрашаващи състояния при деца, пък и при възрастни?
6.                  Вярвате ли, че с по-често миене на ръцете и достатъчно витаминозно хранене можете да се предпазите от чума, холера, морбили, хепатит и въобще от болестите, за които иначе има ваксини?
7.                  Вярвате ли, че бебето ви реве трети ден вече, защото му трябва баячка и леене на куршум, а не е от никнещи зъби например, колики, студ, горещина, глад или друга подобна причина?
8.                  Вярвате ли, че в 40 градуса жега трябва 40 дни да държите горкото бебе вкъщи, за да не го видят „лоши очи” или каквато там друга глупост сте чули от изкукуригалата си баба?
9.                  Колко пари потрошихте през последната година по врачки, баячки и друга подобна шарлатанска паплач? Мислите ли, че можехте да ги вложите в нещо полезно за детето? Вярвате ли, че червен конец предпазва от горепосоченото, че ако забравите прането на детето през нощта навън, ще онемее и други подобни тъпотии?
10.              Вярвате ли, че само лошите майки не кърмят, захранват рано, дават кисело мляко, вземат храна от Детска млечна кухня?
11.              Вярвате ли, че сте по-добър родител, защото НЕ правите изброеното в горния въпрос?
12.              Тичате ли да се карате с половината Спешна помощ във Вашето населено място, задето не Ви отразяват, а детето ви току-що е изяло половин шоколадов бонбон преди да е навършило две години?
13.              Подкрепяте ли идеите за забрана на абортите, лансирани от полуоткачени демагози, мъже, т.е. личности, които ако ще да пукнат от напъване, няма да могат да забременеят никога и съответно да преценят от първа ръка трябва или не трябва жените да имат право на аборт?
14.              Често ли ви се случва на забележка, че нещо не е както трябва с детето Ви, да нямате друг аргумент, освен „Мойто си е туй дьетье, ще си го праа кък си знам”?
15.              Посочете грешките в така изписаните думи и словосъчетания:
ü  Незнам
ü  Здравей те
ü  Маеченство
ü  Децки
ü  НОЙ
ü  Педи
ü  Зъпки
ü  Суполи
16.              Смятате ли, че ограмотяването НЕ е основно задължение на родителите към децата им? Като цяло броите ли грамотността като съществена част от родителството или поне веднъж сте задавали в социалните мрежи въпроса „Tova kfo op6to ima s mae4enstvoto”, когато някой Ви е направил забележка, че пишете по-зле от първокласник? А взехте ли си забележка след това все пак?
17.              Споделяли ли сте поне веднъж снимката на списъка, според който една предполагаема ромска малолетна майка някак си взема 1500 лева, докато вие едва откачате 35-40 лева деЦки от тая скапана държава?
18.              Смятате ли, че светът Ви е длъжен, само защото сте родила?
19.              Бебешката количка на детето Ви по-скъпа ли е от „Фолксваген Голф” на старо?
20.              И може би най-важния въпрос: Вярвате ли, че имате неоспоримо и неограничено право над живота и здравето на собствените си деца? Всъщност правите ли разлика между „право” и „задължение” по отношение на живота и здравето на децата си?
Относно точките и допустимите отклонения оставям психолозите и педиатрите да преценят къде трябва да бъде теглена чертата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар