петък, 26 януари 2024 г.

Будителите с трети тираж

 


Нова година – нов тираж!

Оказва се, будителите имали много повече почитатели, отколкото някога съм си позволявала да се надявам и в най-смелите си очаквания, поради което се задава трети тираж на „И БУДИТЕЛИТЕ БИЛИ ХОРА“.

ТРЕТИ ТИРАЖ!!!

Дори докато го пиша, ми звучи като лъжа, но не е.

През февруари любимите ми непокорници влизат отново в печатницата, за да будят умовете, да усмихват, да вдъхновяват и да показват, че са преди всичко хора, а после и всичко останало. За да ни научат, че да си будител иска преди това да си много други неща. Например да не те е страх. Всъщност само това! Да мислиш извън калъпите. Да пишеш като звяр, все едно никой няма да те чете. Да провокираш. Да разтърсваш.  Да бодеш. Да дразниш.

Как беше? Няма смисъл да пишеш, ако не дразниш никого. Да умееш да дразниш е талант!

А тях – будителите – можем да ги обвиняваме във всички други грехове, но не и в страх. Те се влюбват и разлюбват, гуляят и гладуват, пилеят пари, себе си и другите, бият се, воюват, пиянстват, отчайват се, борят се дори когато няма надежда, дуелират се, спорят, умират или оцеляват, но никога не се страхуват. Не се страхуват от двойка по литература например. Не сe страхуват да разбиват сърца, най-напред своите. Не се страхуват да оставят следи – предимно от мастило, но понякога от вино и от малко кръв за разкош.

И така, през февруари ТЕ отново ще се тук, за да ви разкажат историите, които няма да намерите в официалните им биографии. Ще ви разкажат за любовите и омразите си, за борбите си, за пораженията и победите, за успехите и паденията. И може би накрая ще откриете някого от тях не къде да е, а точно... в себе си.