неделя, 28 октомври 2018 г.

Наближава Хелоуин!


За разсеяните: Наближава Хелоуин!

Оттук нататък е за „патрЕотите”, но не по политически убеждения, а онези – дето знаят, че България е била някога си на три морета, но нито имат представа кога е било въпросното „някога”, нито някога са се сещали да прочетат в учебника по история кои всъщност са прословутите три морета.

Та! Както казах, наближава Хелоуин. Ужаса на патрЕота български, който признава само и единствено традицията, ръченицата и киселото мляко!

И мисля, че е редно да внесем известна яснота по темата.

1) Хелоуин всъщност се празнува на 31 октомври. Денят на будителите е на 1 ноември. Два различни дни са, ако досега не сте го осъзнали.

2) Хелоуин не е американски празник. Келтски е. Американците просто са преценили, че местните празници на толтеки и олмеки не са толкова атрактивни. Отворени са към света един вид.

3) Колкото и да не ви се вярва, има и български Хелоуин. Шок и ужас, нали? Кукерството, уважаеми! Хелоуин в най-чист вид. Маски, демони, гонене на зли духове и болести… познато ли ви звучи? Да?...

4) Хелоуин е официално обявен за християнски празник още през ІХ век. Вярно – католически, ама християнски.

5) Сорос, илюминатите, извънземните, КГБ, ЦРУ, Путин, Тръмп, Мъжете в черно нямат нищо общо с истерията по Хелоуин. Въпрос на добра реклама е. Точка първа от наръчника на опитния търговец.

Противоборство Хелоуин vs. Будители никога не е имало и няма как да има. Хелоуин винаги ще е по-забавен за децата, а и за повечето възрастни и в това няма нищо лошо. Будителите винаги ще са по-важни за интелигентния българин, дори и да се облича като Дракула на Хелоуин. И в това също няма нищо лошо Това е положението! И дали децата ви ще знаят кои са Кирил и Методий, Паисий, Софроний и останалите будители, няма нищо общо с това дали на 6 години на Хелоуин се е обличало като вещица и е изтърбушило някоя тиква или е чело „Лондонското евангелие” в оригинал.


Кобрата или Пулев

Ще е мно-о-ого труден двубой, дума да няма!... Да не знае човек дали да залага на Кобрата или на Пулев!